söndag 23 februari 2014

Meditation med hjälp av Terry Evans


Vi har pratat länge om att ordna Meditations-kvällar på Reykja förutom Relaxen på fredagar, och i måndags blev det äntligen av!

Alf lät oss lyssna på Terry Evans' Bergsmeditation som var oerhört givande. Terry har en mycket behaglig röst, lätt läspande men det gjorde bara att man hamnade ännu lättare i ett avslappnande tillstånd :)
I min ungdom gick jag på kurs i TM (Transcendental Meditation) och mitt mantra som jag fick mig tilldelat har jag fortfarande kvar i minnet. Tyvärr har jag varit väldigt dålig på att praktisera TM fast jag vet att meditation är så oerhört viktigt, oavsett vilken metod man använder.

Terrys Bergsmeditation kändes dock som ett ypperligt instrument för mig att hamna i den rätta sinnesstämningen, tack vare en app som jag har i min iPhone med Mindfulness kunde jag dessutom lätt plocka fram "mitt" berg som jag redan hade en bild av.

Meditationen för mig i måndags gav mig en upplevelse som jag inte känt på ca 1,5 år, mina spänningar släppte och jag fick äntligen känna frid i sinnet. Något som är svårt för mig just nu, mest beroende på att jag har väldigt mycket i RL, som alltid den här tiden på året...

Glädjande nog var det förutom jag och Alf, tre stycken som närvarade, och tillsammans gick vi efteråt igenom hur det hade känts för oss. Också en viktig bit i det hela, att få prata av sig om sina upplevelser :)

Fler meditationsstunder kommer, i skrivande stund inget datum bestämt, kom gärna förbi nästa gång och prova på, bara att sitta tillsammans tysta och lyssna på Terry, är bara det en upplevelse!! Ett BRA sätt att få information om när det sker nästa gång är att gå med i gruppen "Reykja Island", det finns både en "vanlig" grupp och om du inte har någon plats för mera grupper så finns det även en Subscriber. Enklast joinar du vid färjeläget på Reykja.

SLURP: http://maps.secondlife.com/secondlife/Gimle%20Valley/95/65/22

fredag 21 februari 2014

Relax och 80-talsparty på Avalon Club - detta händer idag fredag!!

RELAX @ REYKJA RELAX CENTER!

Vi sitter knäpptysta och lyssnar på rogivande musik som Rultan spelar kl. 20.00-20.30. Prat tar vi i local efteråt :)
VÄLKOMNA!!

http://maps.secondlife.com/secondlife/Gimle%20Valley/29/242/22

80s Fredags Partaj @ Avalon Club. KL: 22.00 (Skandinavisk tid)
 

Ladda för en magisk nostalgisk kväll med många goa 80-tals låtar.
Alfdeejay spelar 80 tals hits och dina önskningar.
Ta med dig ditt partymood, och ta gärna med en vän.
Missa inte denna kväll på en av SL på en av SL finaste klubbar
Välkommen.


http://slurl.com/secondlife/Tumbleweeds/60/66/22

söndag 16 februari 2014

Meditation på Reykja!! Måndag 17 februari kl. 20.00


Vi har ju haft Relax på fredagarna, men NU provar vi MEDITATION!!

Alf kommer att låta oss lyssna på Terry Evans och mer om honom kan ni läsa här nedanför :)
Efteråt blir det tillfälle att prata om vad och hur vi upplevt meditationen, eller bara komma med synpunkter. 



Meditation Mountain @ Reykja Relax Center - Time: 11.00 am SLT  or 20.00 cet.

We will listen to Mountain Meditation by Terry Evans.

Terry is currently actively engaged in presenting and teaching the Mountain Meditation as a tool for the development of emotional intelligence.

Event Time Approx: 60 min.

Language: ENGLISH

Dont miss this event.

Welcome



The history of Mountain Meditation
The Mountain Meditation (MM) began to emerge when Terry Evans own life was in crises because of illness. He was inspired to write a poem called "Oh humble friend", which became the beginning of the development of the MM. The symbol of the poem was a mountain and the message was about feelings and personal responsibility. Later Terry was to realise, as the meditation developed, that it takes one on an inner journey to meet oneself. Subsequently, ongoing experience proved that MM allows the user to develop a relationship with the unknown world within.
 
Imagination and intuition are key factors when working with this technique and can subsequently be developed as tools for personal development.
 
On a personal level this technique has enabled Terry to answer many questions and resolve many issues by allowing the combination of intellect and feelings to work together.
 
MM was first introduced as a method of meditation in Iceland. Sweden is where it is now based and where it continues to be accepted as a valuable tool for personal development.
 
The method can be used when working with a group and an individual dynamic.
 

torsdag 13 februari 2014

Valentine-party på * * * Bella Starz * * * fredag 14 februari kl. 22.00


Alla Hjärtans Dag som vi säger på svenska, en tradition som har vuxit med åren och självklart ska vi fira den i Second Life också.
Kan vi klara av att vara snälla mot varandra, åtminstone imorgon? :) För det handlar ju inte bara om kärlek till någon speciell, utan kärlek till sina medmänniskor.

Fredag kl. 22.00 blir det stort PARTY på  ♥ ♥ ♥ Bella Starz ♥ ♥ ♥   VÄLKOMNA!!

BEST IN: PINK (nästan kärlekens färg, jag ser fram emot att se alla killar i rosa, hihi)

DJ: Rultan

http://maps.secondlife.com/secondlife/Tumbleweeds/23/143/22


lördag 8 februari 2014

Minigolf på Reykja samt fler nyheter

Nyhet 1:
Som säkert många vet finns det minigolfbanor på Reykja som inte alltid har fungerat p.g.a. rezrights. Nu har vi minskat antal banor till 5 st, alla ligger "samlade" innanför landningsbanan med en separat parcel. Vi hade problem med griefers på Reykja för ungefär drygt en månad sedan, så nu är en anti-griefer inköpt som bevakar golfbanorna.


Nyhet 2:
Lelle har varit så snäll och bidragit med material till vår landningsbana. En mer "verklighetstrogen" landningsbana som ser lite sliten ut vilket en landningsbana blir efter ett tag :) Dessutom har Lelle fixat ljus på banan nu så att ni även kan starta och landa i mörker. TACK Lelle för hjälpen och vi uppskattar verkligen att du bevakar Reykja, det känns tryggt!!

NU kan vi äntligen flyga nattetid tack vare Lelle.


Nyhet 3:
Aktuella lediga stugor på Reykja, alla stugor är möblerade och kostar 199 L/vecka med egen parcel, ingen insyn, möjlighet att byta stream och media samt utrustade med securityboxar.  Du kan rezza 40 egna prims.

Windmill - Tre våningar med utsikt över en stor del av Reykja.
Paradise House - nytt hus med två våningar.

SLURP TILL VENDOR: http://maps.secondlife.com/secondlife/Gimle%20Valley/97/82/22

SKIVOR TILL KAFFET - SÖNDAG 9 FEBRUARI KL. 15.00

På söndag blir det Rultan som spelar skivor och DINA önskningar, platsen blir Reykjas Brygga.
Du kan redan nu skicka dina önskningar per mail eller IM/notecard på söndag.

Sänds direkt på stream: http://173.193.223.178:8302
E-MAIL: andramedia.alex@hotmail.se

VÄLKOMNA!
http://maps.secondlife.com/secondlife/Gimle%20Valley/101/66/22

söndag 2 februari 2014

Det är trevligt med arbete ibland :)

Mycket slit med hyresverksamhet, men ibland kan det ju vara riktigt trevligt medan man bygger om hihi