torsdag 5 september 2013

När ondskan släpps lös...

Senaste dagarna har vi kunna läsa om hur ondskan har drabbat delar av svenska SL, det är knappast en ny företeelse, den har funnits där hela tiden. Den bara blossar upp lite extra då och då, så att den syns helt uppenbart, för det mesta ligger den där och lurpassar.

Men det som kanske gör mig mest arg, det är att de icke onda går med skygglappar. "Oj, vad sa han/hon, det där var något väldigt elakt sagt, ja t.o.m. ett personligt påhopp? Bäst att hålla tyst så man inte blir inblandad i något eller i värsta fall, blir anklagad för DRAMA!!!!". "Jag är ju på SL för att ha kuuul, måste de hålla på så där, ja jag tänker då inte lägga mig i". Känner ni igen er? JAG gör det, för jag vet hur mycket energi det tar att ställa till med något i SL. MEN varje gång vi tiger, så låter vi ondskan få härja fritt, och det är så lagom kul för den som drabbas, även DEN personen är förmodligen på SL för att ha kuuuul, och inte bli trakasserad eller sårad av någon.

En annan förklaring att någon är elak är denna: "Ja, men hon/han mår så dåligt och har det så jobbigt i RL, så det är därför personen i fråga är sådan".  Jaha, och...? Jag är ingen psykoterapeut, jag får inte betalt av någon sjukvårdsinrättning för att ta emot en massa skit av folk som mår dåligt i RL, jag har faktiskt inte den kompetensen! Därför blir jag ledsen när sådant sker och kan inte tänka så stort: "hon/han mår dåligt i RL". Tack, det gör jag med ibland, men andra ska inte behöva lida för det, det måste jag ta itu med själv. 
Jag kan också bli arg och säga saker som sårar, det är jag fullt medveten om, men jag gör det i frustration, ilska, upprördhet, därför att jag ser att någon jag tycker väldigt mycket om blir attackerad. MEN jag gör det aldrig medvetet och/eller uträknat för att jäklas.

Något som också får mig att se rött, är personer som tror att de är bäst, att alla gillar dem och att de är..just det..BÄST. Det är bra med självförtroende javisst, men hallå! vi är ALLA bäst och unika, var och en av oss :) Att hela tiden tala om hur bra man är, visar enbart på att man har förbaskat dåligt självförtroende, en person med bra självförtroende behöver inte övertyga andra om det, utan är nöjd med den vetskapen inom sig själv.

Något mer som gör mig ledsen är när män och kvinnor på Second Life helt öppet flörtar med upptagna män/kvinnor, även när BF/GF/Partner också är i samma lokal. Det är så oerhört respektlöst och sårande, det är INTE ACCEPTABELT!!!

Jag funderar allvarligt på att lämna SL, för jag orkar inte längre känns det som. Jag orkar inte med alla elakheter som sker runt om, alla vänner som blir drabbade,alla försvarstal åt de som är elaka, alla som flörtar med alla, utan hänsyn till att någon blir sårad. Vill inte leva i en sådan grym värld....vill inte leva i en sådan respektlös värld där man bara tänker på sig själv, där man bara vill hävda sig själv....SL är ingen drömvärld, SL är ett helvete!! Men kanske kanske betyder mina riktiga vänner och min stora kärlek sååå mycket att jag stannar kvar. Det får tiden utvisa....

OBS!! EV. KOMMENTARER OM SPECIFIKA HÄNDELSER ELLER PERSONER SOM HAR MED DETTA ÄMNE ATT GÖRA KOMMER ATT TAS BORT!!!


7 kommentarer:

 1. Detta är ett av de mest träffande och klarsynta blogginlägg jag sett på evigheter. All respekt till dig för att du så klarsynt tar upp detta ständiga energislukande problem i den andra värld vi så gärna vill kalla drömvärlden.

  Kram
  Apollon

  SvaraRadera
 2. Så fint at du sier at nok er nok, at du ikke aksepterer slik oppførsel. SÅ jeg stiller meg ved Apollon og applauderer for ditt blogginnlegg.
  Det jeg ikke liker er hva dette gjør med deg. Du blir helt klart såret over en slik ondskap som rammer deg og dine venner men hva gjør en? Du må i vertfall IKKE slutte, en slik triumf må du ikke gi ondskapen.

  Jeg var på en event i forge uke for første gang på fler mnd. Jeg ble himla rørt over mottagelsen og humøret var på topp, alt føltes så godt.....og så ble det bråk. En etter en forlot eventet fordi de ikke orket å se hva som foregikk og til slutt takket jeg for meg også.

  Det er synd at en lar slike personer får holde på uten konsekvens. Avatarer som er opprettet kun for å såre andre banner jeg tvert fra SN. Hadde jeg vist hvem som lå bak så hadde jeg banna hen også.

  SvaraRadera
 3. Tack Apollon och Mialinn :)
  Ja, det får vara slut på dessa oförskämdheter tycker jag.
  Nej, jag ska försöka vara kvar, dessa energitjuvar ska inte få segra. MEN vi måste alla hjälpas åt att förhindra detta, vi måste våga säga ifrån när det barkar hän åt fel håll. Det är aldrig acceptabelt att vara elak, någonsin, det finns INGEN ursäkt för det.
  Kram på er, och tack för att ni finns :)

  SvaraRadera
 4. Det man måste inse är att SL är stort, och det finns flera simar än Yadkin att vara på. Så det borde finnas något ställe för alla där de kan trivas och umgås med likasinnade.

  Själv har jag för längesedan insett att Yadkin inte är ett ställe för mig, då jag inte delar samma intressen som merparten av de som besöker eventen. Då menar jag främst fredag och lördagkvällarna. Dessutom är jag lite less på att parkera avan på ett dansgolv och bli indisponibel i flera timmar. Jag går dock dit då och då om det är något som intresserar mig utöver det vanliga.

  MEN det jag inte kan förstå är att de människor som inte gillar Yadkin eller merparten av folket där envisas med att gå dit ändå dessa kvällar. Och måste då nödvändigtvis spy galla på de som trivs och har kul. Det är otroligt onödigt och barnsligt.

  Slå istället upp Search och sök på något event eller ställe som roar just dig om du nu inte vill stå på ett dansgolv en hel kväll, så gör jag. Det är otroligt trist att några få personer ska förstöra en hel kväll.

  Stå på dig Rultan och låt inte dom segra över dig. Såna som du behövs i SL.

  SvaraRadera
 5. Tack Helene! :)

  Jag håller med dig till 100%, SL är så pass stort och har så otroligt stort utbud, så nog sjutton kan man hitta något som man har intresse av, utan att sabba för andra som inte delar ens intressen.

  SvaraRadera
 6. Du "får" inte sluta Rultan! Du betyder för mycket för oss.
  Du har skrivit så lysande så det finns knappt något mer att säga.
  Själv är jag bergfast övertygad, precis som här, att ta tag i problem när de når ytan är enda vägen att gå.
  Att bara blocka en person det kan funka för stunden mot någon med fylledille men när det är utstuderad ondska och elakhet blir det bara värre om man sticker huvudet i sanden.
  Jag är övertygad om att "det goda i världen" segrar så länge "de goda" håller ihop
  Ruth/Kynlif

  SvaraRadera
  Svar
  1. Personligen tror jag att blocka personer endast är just att sticka huvudet i sanden. Jag tror det är bättre att försöka reda ut eventuella dispyter och meningskiljaktigheter istället.

   Att blocka någon slipper visserligen se vad den andra skriver i local. MEN det gör inte att mortparten alltid slutar skriva OM den som blockat i local eller komma med gliringar. Det kan tvärtom trigga den blockade personen att göra saker värre just för att den vet att den som blockat inte kan eller vill kontra. MEN den "onda" får fortfarande göra sig lustig eller vara elak på den andras bekostnad.

   Jag tror istället som sagt att försöka en hitta en gemensam förståelse mellan parterna. ALLA kan inte gilla alla det är självklart. MEN vi är alla vuxna och borde kunna vistas på samma sim UTAN att det ska uppstå tjafs. Det finns nåt som heter ignorera, vilket jag tycker är betydligt bättre än bara själva blockfunktionen.

   Så gör jag i alla fall. Jag har bara en person som är blockad och det är bra med tanke på hur många personer i svenska SL jag INTE delar åsikter etc med. :)

   Så tänk om, och gör en bättre stämning tycker jag genom att sluta sticka huvudet ur sanden. Red ut istället!

   Radera