söndag 29 september 2013

Se upp för vissa landlords!

Allt började egentligen när Alf var tvungen att flytta Avalon för att simmen skulle läggas ner. Självklart tog han kontakt med vår landlord för AC RENTAL först. Han hade ingen 1/4 sim för de behoven Avalon behövde, så vi letade vidare. Till slut fick Alf napp hos Serena Estates och flytten kunde börja. Dagen efter allt var flyttat så fick vi ett drama-fyllt notecard från vår landlord för AC RENTAL där vi alla hyresgäster skodde oss på hans bekostnad. Han var trött på att vara en gås med guldägg och tänkte stänga ner simmarna den 17 oktober...

Behöver jag säga att vi blev förtvivlade? Alf tog kontakt med honom för att kolla att datumet var korrekt så att vi skulle ha tid på oss att flytta. Svaret dröjde och när det väl kom så var det en order: "flytta hit din klubb så har du halva simmen och den blir kvar, simägaren säger att simmen ska vara full och med endast två hyresgäster". Inte riktigt det svaret vi ville ha, speciellt inte eftersom vi redan hade flyttat och fixat till en 1/4 sim bara ett par dagar tidigare. Dessutom med en helt annan texture än vad Avalon behöver. Vi kände inte heller för att vara kvar där, med så lösa boliner och sådan drama från landlorden.

Vår mark idag, 29 september. Tom, fråntagen från oss och samma landlord äger marken, som han satt ut till försäljning...

Det gick några turer, inga vettiga svar från landlorden, vi letade efter mark och hittade till slut hos Serena Estates som hjälpte oss till 180%. Hotellet flyttades och igår var det dags för att börja med skyboxarna. Alf var på gamla simmen och helt plötsligt börjar saker returneras, ett IM till landlorden som bara konstaterar att han har inga pengar och behöver prims för att få in nya fräscha pengar, varför han tog bort en plätt mark för oss!! Han tänkte returnera allt sade han, då hotade vi med att anmäla honom och jag vet inte om det tog skruv men vi fick iaf gårdagkvällen i lugn och ro för att plocka bort allt. Simägaren hade tagit vår hotellmark trots att hotellskalet stod kvar och vi kunde inte göra något alls på vår mark som vi dessutom har betalt för en vecka framåt åtminstone.

Det blev en superstressig kväll igår för oss, Alf måste plocka ner alla skyboxar, jag fick rezza upp tillfälliga på vår nya mark för de hyresgäster som vi har. Dessutom hade sakerna som returnerats naturligtvis hamnat i en enda röra, vi måste också nu hålla verksamheten nere tills ett rimligt antal skyboxar finns på plats.
Döm också om min förvåning i förmiddags när jag var till gamla simmen och upptäckte att all mark som vi ägde nu ägs av landlorden igen, för försäljning....Han skulle ju lägga ner, eller???

Samma mark, där man ser vem som äger simmen, hon som igår tog vår hotellmark, utan ett ord till oss!!
Jag VET att det är en tuff värld att äga simmar och att man ofta inte får det att gå ihop, jag säger inget om det. Men LITE proffsighet kräver jag, en förvarning hade inte skadat, en kontakt med oss för att tala om vad som var på gång, och pengarna tillbaka hade inte heller skadat. Nu har vi blivit utkastade och fråntagna vår mark på ett väldigt fult sätt!!

Vad heter då denna landlord och dess simägare?
Jo, det ska jag tala om för er och samtidigt varna er för dessa:
Landlorden: し乇乙ㄚ (lezug.wulluf)
Simägaren: Katya Dirval

Hädanefter väljer vi stora Estates för att hyra mark...och vi kan varmt rekommendera Serena Estates, service dygnet runt, lite dyrare kanske men vi har SERVICE. Hellre några Lindens extra och att det fungerar.

Har även kollat hos Linden Labs om anmälan men sådana här ärenden får vi Renters sköta själva.
2 kommentarer:

  1. Jag har bott hos Serena när jag var rätt ny i SL och har bara gott att säga om den landlorden. Tycker det var otroligt grisigt det ni råka ut för. Jag har alltid varit lite skeptiskt mot små landlords med få simar. Jag har försökt att vända mig till etablerade landlords med flera år på nacken och rätt många simar. Det är nog att rekommendera. Jag brukar säga att man får det man betalar för. Billigt land kanske innebär ett osäkert boende då hyresvärden helt plötsligt inte "känner för att ha kvar" sin eller sina simar. Så kolla noga upp landlorden innan och kolla gärna med de som redan hyr hur de upplever just den hyresvärden är mitt tips. :)

    SvaraRadera
  2. Bra tips Helene! Ibland kan man ha tur med små landlords men det är lite av ett lotteri...Hädanefter blir det stora, etablerade landlords även om de också kan gå i "konkurs" vilket har drabbat mig två gånger. Men jag tror att oddsen är bättre hos en stor landlord iaf, helt klart :)

    SvaraRadera