måndag 17 november 2014

En hälsning från Blanka


Igår pratade jag med Blanka (Blanche Argus) på telefon, jag ville höra hur det var med henne och frågade om det var okej att jag skrev om det i min blogg.
Hon gav sitt samtycke.

Blanka var på undersökning förra veckan, tumören har minskat lite, men tyvärr är synen förstörd och kommer inte att bli bättre. En strålningsplatta (jod-platta) sattes in i ögat i april och det är strålningen som har förstört synen...Blanka drabbades av Malignt melanom och det är mycket ovanligt att det sätter sig i ögat, i Blankas fall var det ju också i det ögat som hon såg bäst på. Ett synfel på det andra ögat, som det inte går att göra något åt gör att hon idag ser väldigt väldigt dåligt.

Blanka får hjälp av Syncentralen, bl.a. ska hon gå en kurs för att lära sig den "rätta" fingersättningen på tangentbordet, så hon lättare ska kunna använda datorn. Hon kommer också efter det få en "voice over" som talar om vad hon skriver. Blanka har en lång väg att vandra, hon får lära sig väldigt mycket från början igen, på ett nytt sätt. I dagsläget kan hon inte titta på TV, ja det är mycket hon inte kan göra. Det blir promenader med hunden och jag är säker på att med tiden så kommer hon hitta på saker att göra, hon måste bara få gå igenom denna bearbetningsprocess. Blanka är en stark människa, en riktig fighter och om vi fortsätter att skicka henne all positiv energi vi bara kan, så kommer hon att bli ännu starkare.


Blanka hälsar till alla så jättemycket, hon saknar oss väldigt mycket men har ingen möjlighet att logga in på SL. Hon uppskattar väldigt mycket att vi tänker på henne och blir väldigt rörd när jag berättar om hur vi brukar prata om henne då och då, och hur mycket vi saknar henne. 
Ett STORT TACK från Blanka sänder jag till er alla.


Nu vill jag att ni bokar in i era almanackor den 29 november, jag lovar att det blir en minnesvärd kväll!. En del av er minns kanske RL-artisten OLAOLA som uppträdde på Yadkin och Måndagsbörsen för några år sedan? Blanka gjorde flera intervjuer med honom på sin blogg. OLAOLA har via NEO fått höra hur det är ställt med Blanka och vill spela för henne. Han kommer till Avalon Club den 29 november, all tip den kvällen kommer att gå till Cancerfonden, vilket vår Spargrisen ombesörjer. Redan innan den 29 november kommer spargrisar att sättas upp på våra klubbar i Avalon Park och pengarna går oavkortat till Cancerfonden.

En affisch kommer att göras och sändas ut på olika sätt, där återkommer vi med tider och liknande. Under konserten kommer jag att ha telefonkontakt med Blanka en stund, där ni och hon genom mig får möjligheten att kommunicera med varandra. Blanka kommer att följa konserten utifrån med hjälp av streamen.

Om ni är nyfikna på OLAOLA kan ni kolla in hans hemsida: http://www.olaola.se/
Ni kan också läsa intervjuer med OLAOLA som Blanka gjorde i samband med hans uppträdanden i Second Life: http://blanchesarena.blogspot.se/2011/08/oilyfanten-kommande-artist-pa-sl.html
http://blanchesarena.blogspot.se/2011/09/hur-kandes-ditt-forsta-upptradande.html

9 kommentarer:

 1. Tack Rultan!
  Skickar många kramar till Blanche.

  SvaraRadera
 2. Sänder mina varmaste tankar till Blanka

  SvaraRadera
 3. :o
  *mumlar tyst för mej själv på DJ Mendez låt Blanca*

  SvaraRadera
 4. Massa hälsningar till Blanka från Lången och mig. Tack Rultan för att du delgav oss detta.

  SvaraRadera
 5. Mina varmaste hälsningar till Blanca!

  SvaraRadera
 6. Mina varmaste tanke till Blanka. //Lumi

  SvaraRadera
 7. Tack alla ni! Jag ska vidarebefordra era hälsningar till Blanka :)

  SvaraRadera
 8. Massor med kramar till prutt Blanka....Weny

  SvaraRadera
 9. kunde pga annat åtagande inte närvara på blanche dagen men jag pratar ofta med henne i telefon och hon uppdaterar mig.
  Hon ville jag skulle säga att på fredagarna oftast så lyssnar hon på Juniors stream och han spelar låtar för henne som hon önskar via mig per telefon:) på så sätt har hon lite kontakt med sl ändå:)

  SvaraRadera